Masterly Den Haag: Hollandse Meesters naast Dutch Design

IMG_20190911_154719.jpg

Een festival waar oude Meesters muze zijn voor hedendaagse ontwerpers. Wie komt daarop? Nicole Uniquole en Willem Jan Hoogsteder hebben hun unieke kwaliteiten gebundeld. Met Masterly Den Haag zetten ze een verrassend nieuwe bestemming neer in koninklijk Den Haag voor liefhebbers van kunst en cultuur.

De allure van de tweede editie van Masterly The Hague - van 19 t/m 22 september 2019 - is ongekend voor Nederland. Op vier toonaangevende locaties rond de Hofvijver worden 25 geënsceneerde stijlkamers ingericht. Hier presenteren de geselecteerde deelnemers hun nieuwe ontwerpen dicht bij de 17de-eeuwse kunstwerken waardoor ze zich lieten inspireren.

Just A Perfect Collaboration

JAPTH is trotse deelnemer aan dit koninklijk event. Enkele producten van JAPTH, waaronder de kroonluchters ‘Wheel’ - een ontwerp van Neerlands ontwerper Richard Hutten - zullen de 17de-eeuwse stijlkamers prachtig verlichtten: een perfecte combinatie van modern Dutch Design met historische kunst.

Ontdekken?

Na het succes van de eerste editie in 2018 ondergaan meerdere locaties tijdelijk een koninklijke transformatie. Voormalig restaurant Royal aan het Lange Voorhout ondergaat een make-over. Masterly The Hague heeft een prachtige reeks cultuurhistorische lezingen. De Bijenkort maakt weer etalages met de Masterly-sfeer en -allure. In een gratis gidsje staan alle ontwerpers vermeld en zijn twaalf topzaken in het Museumkwartier opgenomen die alle de typische Haagse sfeer uitstralen, die zo past bij dit festival. Op zaterdag 21 september wordt om 11 uur de Hester van Eeghen Leather Design Prijs uitgereikt.

Geïnteresseerd om de schoonheid van de Hollandse Meesters te leren kennen door de ogen van hedendaagse ontwerpers? Tickets zijn verkrijgbaar via www.masterlythehague.com.

JAPTH