Nederlands urban design collectief

JAPTH is hét Nederlands urban design collectief dat verantwoordelijk is voor een eigenzinnige designcollectie LED-lampen. “Wij merken dat de vele mogelijkheden van LED vaak onderbelicht blijven in ontwerpen. Dat willen wij doorbreken met een designcollectie die pure perfectie uitstraalt maar waarbij LED-technologie leidend is”, aldus ontwerpers en initiatiefnemers Aart van Rooij (DutchAart), Eduard Sweep (Yksi Ontwerp) en Kees Heurkens. JAPTH: Just a Perfect Thing! 

Bekijk de collectie.

Pure perfectie

JAPTH staat voor hoogwaardige kwaliteit, verantwoord materiaalgebruik en een subtiele vormgeving met uitgesproken karakter. In elk van onze ontwerpen worden de mogelijkheden van LED optimaal benut; met een eigenzinnige collectie als resultaat. Hiervoor werken we samen met bekende Nederlandse namen in de designwereld en jong aanstormend talent van eigen bodem. Onze designcollectie telt zes unieke lampen: van vloerlamp tot hanglamp; voor woonkamer tot winkelinterieur.

Duurzaam en verantwoord in één

De productie vindt plaats op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier. Gewoon in Nederland. De lampen worden met de hand vervaardigd door mensen die, om welke reden dan ook, moeite hebben met het zelfstandig vinden van een baan. Uitgangspunt voor onze collectie is optimale energiezuinigheid van onze LED-lampen. Zo dragen wij bij aan een eerlijke en verantwoorde productie met zo min mogelijk belasting voor ons milieu. 

LED Leading

JAPTH’s missie is duidelijk: LED is leading! Maar we zijn ambitieus en zetten een duidelijke stip aan de horizon. Met een netwerk aan agenten door heel Europa willen wij ons binnen enkele jaren profileren als een van de voorlopers in LED-design en technologie.

 
De initiatiefnemers van JAPTH: Kees Heurkens, Aart van Rooij ( DutchAart ) en Eduard Sweep ( Yksi Ontwerp ).

De initiatiefnemers van JAPTH: Kees Heurkens, Aart van Rooij (DutchAart) en Eduard Sweep (Yksi Ontwerp).

De mensen achter JAPTH 

JAPTH is een initiatief van ontwerpers Aart van Rooij en Eduard Sweep. Zij werken al jaren samen en vertrouwen elkaar blindelings. Beide hebben jarenlange ervaring met interieur- en productontwerp en kennen de designwereld door en door.  Voor Aart zijn zijn buitenlandse ervaringen voor hem een inspiratiebron dit nieuwe Nederlandse label met internationale focus mee op te zetten. "De wereld van interieur en design kent nauwelijks grenzen. Vanuit Amsterdam werk ik met evenveel plezier als de afgelopen jaren in Londen en Sydney. Sterker nog: het samensmelten van al die internationale invloeden heeft me enorm verrijkt, als mens en professional." Eduard is eigenaar van het succesvolle bureau Yksi Ontwerp, en was onder meer mede-initiator van de Dutch Design Week in Eindhoven. Hij is even enthousiast. "We willen een nieuw podium bieden voor inspirerende samenwerkingen in ontwerp en fabricage. Voor Yksi zoeken wij zelf in onze ontwerpen ook altijd naar nieuwe combinaties in vorm, techniek en materiaal. Functioneel, tijdloos, maar bovenal verrassend. Dit alles is terug te vinden in JAPTH. Kortom: Just A Perfect Thing".